Aufruf auf Türkisch!

İltica yasasının kısıtlanmasına karşı uyarı nöneti
8 Mayıs’ta Federal Almanya Meclisi „kalma hakkının yeni tanımı ve ikamet hakkının sona erdirilmesi“ başlıklı bir yasa taslağıyla iltica yasasının kısıtlanmasını oylayacak.
Bu yasayla kalma hakkından geriye bir şey kalmayacak. Özellikle tahammül edilenler (Geduldete) ve iltica başvuruları Dublin-davaları çerçevesinde ele alınanlar yoğun baskılara maruz kalacaklar:
Böylece yabancılar dairesi tutuklamalar, Almanya’ya giriş ve ikamat engelleri ve çalışma yasağı gibi uygulamaları daha da yoğun bir şekilde uygulamaya sokacak. Bu uygulama, Dublin kurallarına tabi tutulan bütün mültecileri kapsayabilir: Yani vizesiz giriş yapan, kimliği olmayan, yanlış kimliğe sahip olan veya kimliği hakkında bilgi vermeyen bütün mülteciler. Kimliği hakkında bilgi vermemek, bir çok mülteci için yurt dışı edilmeye karşı tek çare.
Bütün insanları parlamentodan çıkarılması düşünülen bu hukuk dışı yasaya karşı gelmeye çağırıyoruz.
Bu direnişin başarılı olması için bizi destekleyin.
10 – 17 Nisan tarihleri arasında her gün saat 14:00’dan 19:00’a kadar Brandenburger Tor’da uyarı nöbeti tutuyoruz. Uyarı nöbetlerine katılıp konuyu daha geniş bir kamoyuna yansımasına katkıda bulunabilirsiniz.
Mültecilik bir suç değildir!